Navigácia

Voľné pracovné miesto

Edujobs.sk - kompletná ponuka práce na našej škole

  • AKCIA PRELOŽENÁ! 27.10.2023 - Jabĺčko v dlani, ktorú si vážim!

    Dňa 27.10.2023 pozývame zákonných zástupcov na rodičovskú schôdzku, ktorá sa uskutoční po kultúrnom programe s názvom "Jabĺčko v dlani, ktorú si vážim," ktorý pre Vás pripravujú vaše detičky vrámci mesiaca október - mesiac úcty k starším. Predstavia sa Vám hudobno-literárno-dramatickým pásmom. Po ňom sa odoberieme do tried, kde sa uskutoční rodičovská schôdzka s triednymi učiteľmi.

    Po rodičovskej schôdzke bude odchodovka na jesenné prázdniny.

    Stretneme sa všetci o 13.30 na školskom dvore pri altánku.

    Srdečne pozývame!

     

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • 5. 10. 2023

    Aktualizovali sme modul O nás

  • Žiacka školská samospráva = školský parlament

    Milí žiaci, dňa 18.9.2023 sa počas komunitného stretnutia uskutočnia voľby do Školskej samosprávy. Volíte si jedného zástupcu z každej triedy, ktorý bude prezentovať vaše požiadavky, návrhy, pripomienky a zúčastňovať sa stretnutí s vedením LVS.  

    Prvé stretnutie zvolených zástupcov školského parlamentu bude: 29.09.2023 o 13.30 v komunitnej miestnosti.

    Stretnutia školského parlamentu budú 1x do mesiaca.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Divadelné predstavenie - KD Poľný Kesov

    Žiaci LVS Poľný Kesov sa zúčastnili počas nedeľného popoludnia divadelného predstavenia v KD Poľný Kesov. Záujem o divadelné umenie prejavilo 80% žiakov, čo nás veľmi teší. Nakoľko spoznávanie literárnych diel touto formou prináša deťom zážitok, relax, ale aj inú formu rozptýlenia, ktorá, ak sa im zapáči, budú vedieť v budúcnosti zúročiť. Návštevami kultúrnych podujatí za vychovávatelia LVS zameriavajú aj na rozvoj sociálnych kompetencií u dieťaťa umiestenného do LVS.

    ...a tak stále pracujeme spoločne na hesle: "neber drogy, venuj sa niečomu zmyselnejšiemu (športu či umeniu)!"

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Naša nová izbička pre deti :)

    Milé deti,ani počas týchto prázdnin sme nelenili,aby ste mali izbičky pekné. 

  • S tričkom LVS Poľný Kesov na Gerlachovskom štíte!

    Aj takto sa zdolávajú prekážky a výzvy... 

  • LVS P.Kesov a LVS Košice Barca

    Riaditeľka LVS P.Kesov ďakuje riaditeľstvu LVS Košice Barca za možnosť dvojdňovej exkurzie v dňoch 30.-31.8.2023 v zariadení, konzultácie odborných a pedagogických problémov a informácii ohľadom zriadenia diagnostického centra v našom zariadení. Ďakujeme zamestnancom za čas,ktorí nám venovali a milé prijatie. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Hodiny výtvarnej výchovy

    Milí žiaci,aby ste mohli tvoriť samostatne a kreatívne, je potrebné aby ste si nezabudli priniesť pomôcky na Vv,ktoré treba odovzdať pani učiteľke Vv. Výkresy A3 a A4 po 20 ks. Farebný papier, baliaci papier, nožničky, lepidlo, lepiacu pásku, vodové farby, temperové farby, voskovky, štetce okrúhle a ploché, ceruzky 3 ks a gumu. Toto sú pomôcky mimo vášho peračníka,ktoré budú uložené a zamknuté u p.učiteľky.

    PhDR.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS 

  • Telesná a športová výchova a prezúvky

    Milí žiaci, aj v novom školskom roku roku platí, že na telesnú a športovú výchovu je potrebné si priniesť: tričko, krátke teláky, dlhé tepláky, ponožky a tenisky. Všetko označiť vašim priezviskom + skratkou TSV, aby pani v práčovni vedela,že je to váš úbor na hodinu. Tenisky určené na hodinu TSV sú iná obuv,ako tá v ktorej bežne chodíte. 

    A taktiež treba: prezúvky, t.j papuče, v ktorých budete sedieť v laviciach. 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS 

  • Matematika s novým pánom učiteľom

    Milí žiaci, v školskom roku 2023/2024 privítame v našich pedagogických radoch nového pána učiteľa matematiky. Želáme mu, aby sa mu v našich radoch páčilo, a aby práca s Vami mu priniesla radosť a zadosťučinenie.

    Srdečne Vás pozdravuje a odkazuje, aby ste si nezabudli priniesť:

    1. veľký čistý zošit  (bez riadkov) - A4,

    riadkovú podložku do zošita,

    2.pravítko dlhé aspoň 30 cm,

    trojuholníkové pravítko,

    3 ceruzky,

    4. kružidlo,

    5. kalkulačka.

     

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Čo vás deti čaká v novom školskom roku?

    Opäť sa nám podarilo rozšíriť ,,náš vozový park" o dva pekné bicyklíky,aby ste mohli športovať a vrámci Prevencie pred návykovými látkami zistiť,ako blahodárne na vás pôsobí šport. A nielen ten! Doplnili sme aj našu Čitáreň Jožka Troška o nové tituly. A verím,že sa rozchytajú hneď oo vašom príchode! 

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Oznam: Úrazy detí

    Vážení zákonní zástupcovia, na základe komunikácie s komerčnými poisťovňami, nie je možné, aby naše zariadenie uzatvorilo úrazové poistenie, nakoľko vaše deti majú diagnózy: poruchy správania, poruchu pozornosti a aktivity a pod., ktoré sú vylúčené z úrazového plnenia. 

    Preto je potrebné, aby dieťa vstupovalo do nášho zariadenia už poistené! Kópiu poistky je potrebné priniesť pri prijímaní dieťaťa, v prípade registrovaného úrazu, aby sme mohli vrámci BOZP postupovať ďalej.

    V prípade neregistrovaného úrazu, ak dieťa samovoľne bez príkazu dozorujúcej dospelej osoby vykonalo činnosť, pri ktorej došlo u nej k úrazu, zariadenie nenesie zodpovednosť za plnenie úrazov. 

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

     

  • ERAZMUS +

    Aj počas školského roka 2023/2024 by sme sa chceli zapojiť do projektu ERAZMUS +, kde majú aj naši žiaci príležitosť na 5 dní navštíviť krajiny Turecko a Grécko pod dozorom našich pedagógov a zdravotnej sestry. Spoločne navštívia partnerské krajiny, spoznajú prírodu, kultúru jednotlivých krajín, partnerské zariadenia, ktoré navštevujú deti ich veku. 

    Ak máte záujem o účasť Vášho dieťaťa na projekte, vyplňte predbežnú prihlášku. Na projekte sa môže zúčastniť najviac 5 detí. 

    Prihlášku nájdete vľavo na lište: klik na: ERAZMUS +.

    Prihláškou zisťujeme predbežný záujem.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Kúsok môjho domova v LVS

    Milé deti, vašou úlohou v novom školskom roku je priniesť si so sebou "kúsok svojho domova" v podobe svojej kvetinky, ktorú budeš mať vo svojej triede a budeš sa o ňu starať.

    Podelíš sa o niečo pekné so svojimi kamarátmi, pretože my v LVS vieme, že enirovýchova začína už na základnej škole a pochopíš tak, ako rastliny produkujú nielen kyslík pre nás, pre teba, ale vytvárajú aj pohodu a harmonické prostredie nielen doma, ale v triede.

    PhDr.Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Letné prázdniny

    Vážení zákonní zástupcovia, milé deti, po úspešnom ukončení školského roka 2022/2023 sme všupli do letných prázdnin.

     

    Želáme Vám dni plné radosti, spokojných chvíľ, bezúrazové aktivity, aby ste si zachovali tieto teplé letné dni v spomienkach ďalších rokov. 

     

    Dva mesiace prázdnin – to je príležitosť na nové zážitky, priateľstvá, možnosť dlho spať a vypustiť z hlavy čísla, výnimky z pravidiel slovenského pravopisu a vzorce. Je to čas, ktorí vy, školáci milujete. 

    A rodičia/zákonní zástupcovia?

    Rodičia máte síce trošku logistické problémy, ale – povedzme si na rovinu – mali by ste inokedy príležitosť zobrať si v práci dlhšiu dovolenku, ak by neboli prázdniny? Takže sa upokojme všetci, hlavne tí - pre ktorých dva mesiace predstavujú nekonečný čas logistickej otázky: „Čo urobím s deťmi?“ 

    Čas deťom treba vyskladať z rôznych aktivít, zhlboka sa nadýchnuť a spomenúť si na svoje prázdniny. Ako ste sa tešili, ako si ich užili a ako veľmi ste ich potrebovali. Všetci potrebujeme vypnúť, aj vy a aj deti :) 

    Stretneme sa opäť v novom školskom roku 2023/2024, nástup bude 4.9.2023 od 7.30.

     

    PhDr. Jana Jančovičová

    riaditeľka LVS

  • Cykloturistika našich detí - aj vďaka sponzorskému daru od firmy SHOPBIKE.SK

    Ďakujeme firme SHOPBIKE.SK, že podporila naše voľnočasové aktivity s deťmi a môžeme aj vďaka nim na bicykle, ktoré naše deti zbožňujú. Prvé šťastné kilometre máme za sebou!

    ĎAKUJEME :)

  • Deň detí 2023

  • Relaxačné soboty

    Relaxačné soboty, spojené s ergoterapiou máme radi!

    Oprava nášho totemu, ktorý sme si vyrobili počas letnej školy bola pre nás zaujímavá!

    Vyrobili sme si aj okrasnú predzáhradku s našimi pani vychovávateľkami. V rámci takýchto činností  nadväzujeme zdravé sociálne vzťahy - utužujeme naše kamarátstva, pracujeme v skupine, pomáhame si. To všetko nás učia vychovávatelia, aby sme raz dokázali a my niečo vytvoriť, zaradiť sa na strednú školu a neskôr pracovať.

  • Exkurzia na nitriansky hrad v rámci predmetu NBV

    Žiaci v doprovode Mgr. S.Zábojníka a Mgr. M.Buranského sa zúčastnili dňa 26.05.2023 exkurzie na nitriansky hrad. Spoločne si prezereli nielen chrám sv.Emerána, sochu Coroňa, ale zoznámili sa aj s postavou kniežaťa Pribinu a dôvodom výstavby morového stĺpu.

    Výlet sa deťom veľmi páčil.

    Obodovali ho 10 bodov z 10-tich. :)

     

  • Májová opekačka s našimi kamarátmi zo ZŠ J.DomastuCabaj-Čápor

    Floorbalový zápas, ktorý sme odohrali dňa 29.3.2023 nám priniesol nových kamarátov a kamarátky zo ZŠ J.Domastu Cabaj-Čápor. Nakoľko by sme radi utužili kamarátske vzťahy a opäť si s nimi zašportovali, pozvali sme ich k nám dňa 24.5.2023. Po športovom a zábavnom dopoludní nás čaká májová opekačka :)

    Bolo nám fajn!

     

strana:

Novinky

Kontakt

  • Liečebno-výchovné sanatórium, Mojmírovská 70, Poľný Kesov
    Liečebno-výchovné sanatórium
    Mojmírovská 70,
    951 15 Poľný Kesov
  • 037/7787121 (škola a internát)

Fotogaléria